Praat mee over de Wegiz in de online Wegiz-community

Het ministerie van VWS heeft op het zorgcongres van ICT&health 2023 een Wegiz-community gelanceerd. In deze community kan iedereen die te maken heeft met gegevensuitwisseling in de zorg terecht voor vragen, en kennis en voorbeelden delen over het wetsvoorstel voor de  Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Doe mee!

Aanmelden voor de Wegiz-community

De Wegiz-Community staat op het platform Zorgbrede community. Hierop staan ook de expertcommunities van het Informatieberaad Zorg over Secundaire data, Standaardisatie zorg, Informatieveiligheid en Privacy en Architectuur Zorg. Ook is hier vorig jaar een EHDS-community voor het wetsvoorstel de European Health Data Space gestart. Leden kunnen van meerdere communities lid worden.

Wetsvoorstel Wegiz

Het wetsvoorstel Wegiz is vorig jaar door de Tweede Kamer unaniem aangenomen en ligt nu voor in de Eerste Kamer. De wet moet het mogelijk maken dat elektronische gegevensuitwisseling in de zorg beter verloopt.

In overleg met het Informatieberaad Zorg  heeft het ministerie vier gegevensuitwisselingen geprioriteerd. Dat betekent dat die - als de Wegiz wet wordt - als eerste verplicht worden om elektronisch uit te wisselen. De lijst met gegevensuitwisselingen staat op de Meerjarenagenda Wegiz.