Meetup EHDS: waar staan we nu?

Waar staan we met het Europese voorstel voor betere gegevensuitwisseling in de zorg, de EHDS? Wat gaat de impact zijn van de EHDS voor de Nederlandse actoren in de zorgmarkt? Die vragen staan centraal in de EHDS-Meetup op 14 december. Doe mee.

De Meetup van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  is een interactieve netwerk bijeenkomst waar iedereen die te maken heeft met en interesse heeft in de EHDS welkom is om met elkaar en met de experts te spreken over wat de EHDS betekent voor u, uw organisatie en voor de zorg in het algemeen. Inspireren en leren van elkaar, dat is het doel.

Het ministerie van VWS vindt het belangrijk dat het voorstel goed wordt besproken met het veld. Roger Lim, senior beleidsmedewerker internationale gegevensuitwisseling van het VWS-ministerie: “Wij willen samen met het veld het EHDS-voorstel doorgronden en bespreken. Als we dat samen doen, hebben we een beter beeld van de impact van het voorstel op de zorg in Nederland. Bovendien helpt het ons enorm in de voorbereidingen voor de onderhandelingen over het voorstel in Brussel.”

De hoofdstukken uit het EHDS-voorstel worden in twee expert panels uitgediept. De zaal kan de experts ter plekke vragen stellen. Na afloop kunt u door- en bijpraten over de onderdelen uit het wetsvoorstel met de VWS beleidsmedewerkers en andere bezoekers van de Meetup aan diverse gesprekstafels.

De EHDS-Meetup wordt gehouden in de Maassilo in Rotterdam van 13.00 uur tot circa 18.00 / 18.30 uur. Er is een livestream aanwezig voor het plenaire deel van de bijeenkomst.

Aanmelden kan via dit formulier

Wat wilt u weten?

U hoeft niet te wachten tot het stellen van vragen of het geven van uw mening. U kunt die te allen tijde kwijt in de EHDS-community op het Zorgbrede community platform. Vragen die in de community worden gesteld, nemen de organisatoren mee in hun voorbereiding.  

In het kort:  

Wat : Meetup EHDS
Wanneer: Woensdag 14 december 2022
Tijd: 13.00 uur – 18.00 uur
Waar: online
Inschrijven: via registratieformulier
Waarom: 0m mee te praten over het wetsvoorstel voor de European Health Data Space