Meepraten

Het Europese voorstel voor de European Health Data Space (EHDS) raakt iedereen. Iedereen die in of voor de zorg werkt en iedereen die met de zorg te maken heeft. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt je daarom uit om mee te denken, mee te praten en mee te discussiëren over dit voorstel.  Samen met jou wil VWS de impact van EHDS voor de zorg in Nederland bepalen. Dus: doe mee!

De Europese Commissie heeft onlangs het voorstel voor een Europese ruimte voor gezondheidsgegevens gelanceerd: de European Health Data Space (EHDS). Dit voorstel wordt de komende tijd behandeld in Brussel. De onderhandelaars van VWS hebben jouw input nodig ter inspiratie voor de Nederlandse inbreng. 

EHDS-community

Je kunt meepraten in een speciaal hiervoor ingerichte EHDS-community op de Zorgbrede Community van het Informatieberaad Zorg. Hier kun je kennis, ervaring en expertise delen en vragen stellen en zo duiding krijgen over de impact van EHDS op jou, je organisatie, werkveld en de zorg in Nederland en Europa.

Meepraten over

De discussiegroepen zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

  • Toezicht en Governance
  • Webinar Talk
  • Algemeen
  • Regulering leveranciers
  • Secundair datagebruik
  • Primair datagebruik
     

Wie zijn uitgenodigd? Iedereen die serieus wil meepraten, meedenken en meediscussiëren en voelen over het Europese wetsvoorstel. 

De redactie van de Directie Informatiebeleid van het ministerie van VWS beheert en monitort de discussies op de community. Die streeft naar goede discussies en kennisuitwisseling.