ICT&health World Conference 2024: een bron van inspiratie

Van 14 tot en met 16 april heeft het (inter)nationale zorgveld zich tijdens de ICT&health World Conference 2024 laten inspireren over de toekomst van de zorg. VWS was een van de hoofdpartners. Onderstaand een korte impressie van deze drie dagen.

Impressie deelname van VWS aan de ICT&health World Conference.

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

(Sfeerbeelden van het congres. Beeldtekst: ICT&health World Conference 2024. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

BIANCA ROUWENHORST, directeur Informatiebeleid/CIO VWS: 'VWS is hoofdpartner van ICT&health World Conference hier in Maastricht dit jaar, omdat wij het van belang vinden dat we de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. En daarvoor is het van belang om met elkaar de gesprekken te voeren om te kijken hoe je kan leren van elkaar, hoe je 'good practices' kan overnemen van elkaar en hoe je samen activiteiten kan ondernemen, zodat we sneller die digitale transformatie in kunnen zetten.'

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

(Sfeerbeelden van het congres)

CONNY HELDER, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (op het podium): 'De toekomst is al begonnen, want dit decennium wordt duidelijk dat we allerlei grenzen tegenkomen in de Nederlandse samenleving.'

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

(Sfeerbeelden van het congres)

LEONE FLIKWEERT, CEO Health-RI: 'Wij denken echt dat EHDS ons enorm wind in de zeilen gaat geven en een mooi kader gaat geven om echt de databeschikbaarheid voor de onderzoeker, maar met name uiteindelijk de verbetering van de gezondheid van de patiënt, gaat regelen.'

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

(Er wordt nagepraat tijdens de borrel)

KLAASJAN RENEMA, CIO Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch: 'Leuk om te zien dat VWS hier ook een hele mooie, grote stand heeft. VWS is de laatste tijd heel actief met de nationale visie. Vanuit het veld kunnen wij heel veel dingen met elkaar proberen te besluiten, maar ik vind het ontzettend fijn om te merken dat VWS daar tegenwoordig ook een goede en volwaardige partner in is.'

ABIGAIL NORVILLE, plaatsvervangend Secretaris-Generaal, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (op het podium): 'We maken allemaal deel uit van deze digitale revolutie. We moeten het samen doen.'

BIANCA ROUWENHORST: 'We hebben allemaal onze eigen rol te vervullen. Ik reken erop dat we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen.'

(APPLAUS)

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

(Beeldtekst: ICT&health World Conference 2024. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)