Benieuwd naar de impact van normen voor generieke functies

Wat betekenen de generieke functies in de praktijk? Worden ICT-leveranciers al meegenomen? En wat kan je als zorgaanbieder doen? In de NEN-EGIZ Webinar ‘Normen voor generieke functies’ praat gespreksleider Erik Peekel in vier rondes met verschillende experts over generieke functies. Bekijk de Webinar terug voor een helder beeld van waar we staan en waar we naartoe gaan.

Praktijk is de basis

Van patiëntenvereniging tot ICT-leverancier. Samen met de zorg-ICT, brancheorganisaties en zorgverleners wordt gewerkt aan de normen voor generieke functies. Met zestig usecases ten grondslag aan de normen zorgen we ervoor dat de standaardisatie vanuit alle partijen en gezichtspunten worden meegenomen en op ieder scenario toepasbaar zijn.

In 2024 en 2025 komen oplossingen voor generieke functies beschikbaar. In het Webinar wordt onder andere de mogelijkheid besproken om deze oplossingen eerst klein- en later grootschalig te testen.

Ruggengraat van het stelsel

Gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid houden de zorg toegankelijk, goed en betaalbaar voor iedereen. Om de juiste gezondheidsgegevens op het juiste moment op de juiste plek te krijgen, zijn afspraken, standaarden en voorzieningen nodig: de generieke functies. Iedere zorgorganisatie krijgt ermee te maken. Hoe groot klein of klein ze ook zijn, hoe algemeen of juist specialistisch hun werk ook is. Het programma Implementatie generieke functies van VWS werkt daarom samen met het zorg- en ICT-veld aan het vaststellen van de sets van afspraken, standaarden en voorzieningen van deze generieke functies.

Meer weten?

Bekijk de Webinar ‘NEN-normen voor generieke functies’

Op uitnodiging van NEN werkten vier medewerkers van het programma Implementatie generieke functies van VWS mee aan dit Webinar.