VWS hoofdpartner op ICT&health World Conference 2024

Op 14, 15 en 16 mei is in MECC Maastricht de eerste ICT&health World Conference. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is hiervan hoofdpartner. Het congres, dat gaat over de inrichting van de toekomst van de gezondheidszorg, is volgens VWS een kans om het internationaal publiek te inspireren en om geïnspireerd te worden over de wereldwijde beweging naar databeschikbaarheid in de gezondheidszorg.

Met dit meerdaags internationale congres haalt het zorginnovatieplatform ICT&health de internationale zorgwereld naar Nederland. Het doel van het congres is om de wereldwijde  uitdagingen die spelen in de gezondheidszorg te duiden evenals de bewezen oplossingen en de meerwaarde van digitalisering en de mondiale samenwerking hierin. ICT&health verwacht zo’n tienduizend bezoekers op de driedaagse World Conference in Maastricht.

Inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling

Het doel van de ICT&health World Conference spreekt VWS zodanig aan dat ze hoofdpartner is geworden van deze conferentie, waarbij inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling centraal staan. Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid/CIO VWS: “Op het congres komen belangrijke actoren uit de digitale transformatie van de gezondheidszorg van over de hele wereld bij elkaar: van zorgverleners tot ICT-leveranciers. Dit congres is een kans om deze mensen te verbinden, mee te nemen en te laten meepraten over de beweging van gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid in de gezondheidszorg. Ook kunnen we inspiratie opdoen en dat meenemen voor ons nog verder te vormen beleid. We delen graag onze kennis met andere landen, maar hopen ook geïnspireerd te worden door voorbeelden vanuit het de andere landen.”

Keynotes

Demissionair minister van VWS, Conny Helder, gaat in haar keynote speech in op de digitalisering in de zorg. Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid/CIO bij VWS, gaat in op de Nationale Visie en Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel (NVS). En Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal bij VWS en sinds 1 januari namens Nederland voorzitter van de Global Digital Health Partnership, houdt een betoog over de kansen en bedreigingen van AI in de zorg.

Meer weten en inschrijven?

Op de website ICT&health vindt u het hele programma voor het congres.  Binnenkort vindt u op deze website meer informatie over het specifieke VWS-programma. Houd deze website dus in de gaten. Aanmelden kan ook via de website van ICT&health. Zorgverleners hebben gratis toegang.

ICT&health World Conference

Op het ICT&health-zorgcongres komen mensen van over de hele wereld bij elkaar om kennis te delen, samenwerkingen te verkennen en inspiratie op te doen rondom de digitale transformatie van de zorg. Van zorgmanagers en -professionals tot beleidsmakers, patiënten en IT-experts. Het congres heeft een internationaal en een Nederlands programma.