Susanne van Vegten: ‘Bestuurder pak je maatschappelijke rol’

“Als revalidatiecentrum werk je met veel zorginstellingen samen. Het is een uitdaging om alle gegevens van voorafgaande behandelingen bij elkaar te krijgen. Elke instelling heeft een ander systeem, en veel wordt als pdf verstuurd of soms zelfs nog per post." Dat zegt Susanne van Vegten, bestuursvoorzitter bij revalidatiecentrum Merem.

Vergroot afbeelding
Susanne van Vegten

Merem is een medisch specialistisch revalidatiecentrum met vijf locaties, verdeeld over Hilversum, Lelystad en Almere. “We verzorgen revalidatie voor volwassenen en kinderen”, zegt Susanne, “het gaat om mensen die door bijvoorbeeld hersenletsel of trauma een beperking krijgen, waardoor ze alles weer opnieuw moeten leren. Vaak zijn er spraakproblemen en loopproblemen, en kunnen ze de normale dagelijkse dingen niet meer doen.”

"Je opgave als bestuurder van een zorginstelling gaat over de continuïteit van je eigen organisatie, het blijven van een (financieel) gezonde instelling om de zorg te continueren. Maar je maatschappelijke rol vraagt soms iets meer. Die spagaat, je maatschappelijke rol en je bestuurlijke rol, die matchen niet altijd en dat vraagt om flexibiliteit en lef om die uitdaging toch aan te gaan.”

Lees het interview met Susanne van Vegten