Mark Janssen: ‘Stuur op eenheid van taal’

"De toegang tot data kan nog veel beter", zegt Mark Janssen, bestuurslid van het Radboudumc. "Ons ziekenhuis behoort tot de beste in de wereld op het gebied van werken met Artificial Intelligence. We gebruiken het bijvoorbeeld bij beeldvorming, genetica, pathologie en borstkankeronderzoek. Daarbij is de toegang tot data uiterst belangrijk.”

“Ik werk zo’n dertig jaar in de zorg en we kunnen veel, maar inmiddels is digitalisering eerder een dissatisfier dan een satisfier voor de medewerkers. We waren in Nederland ooit koploper wat betreft digitalisering in de zorg maar inmiddels zitten we in de middenmoot. We hebben veel kennis en innovaties maar die moeten wel breed beschikbaar komen. Ik heb de drijfveer om digitalisering weer een satisfier te laten worden en ik wil bijdragen aan die omslag.”

Lees hier het interview met Mark Janssen