Op weg naar databeschikbaarheid: VWS op Zorg & ICT 2024 in Utrecht

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) staat op 9, 10 en 11 april op de Zorg & ict beurs in Jaarbeurs Utrecht. Samen met partners Nictiz, VZVZ, MedMij, NEN en Zorginstituut Nederland, presenteert VWS daar een uitgebreid programma over gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg. Op de openingsdag is er een inspirerende keynote van Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid bij VWS. Tijdens een talkshow en kennissessies in een eigen theater wordt dieper ingegaan op gerelateerde cruciale thema’s. En in een gedeeld paviljoen met koffiebar kunnen bezoekers zelf met de partners in gesprek.

“Digitale transformatie in de zorg moet!”

Dat zegt Bianca Rouwenhorst. In haar keynote, op 9 april op het hoofdpodium, praat ze beursbezoekers vanuit haar brede ervaring in veranderopgaves bij over hoe het er met deze transformatie voor staat. “Met de Nationale Visie en Strategie op het gezondheidsinformatiestelsel beschikken we over een kompas om met behulp van data en digitalisering bij te dragen aan de oplossing van vraagstukken in de zorg. Dat is geweldig, maar als we de transformatie echt vooruit willen helpen, moeten we ook meteen met de uitvoering aan de slag. De recente ondertekening van het Uitvoeringsakkoord Gegevensuitwisseling door VWS en de andere partijen bij het Integraal Zorgakkoord is hierin een belangrijke en mooie stap. In mijn keynote vertel ik over de laatste ontwikkelingen.”

Talkshow over databeschikbaarheid

Tijdens de vorige editie van Zorg & ict spraken VWS en partners met experts uit de zorg en de ICT over de noodzaak van databeschikbaarheid. De succesvolle talkshow vroeg om een vervolg en daarom wordt er dit jaar met experts verder gepraat over databeschikbaarheid als voorwaarde voor de zorg van morgen.

Sessies

In een eigen theaterruimte organiseren de partners verschillende sessies over de beweging van gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid. Een must voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom beleid, normen en standaarden rondom deze thema’s.

Paviljoen

Wilt u zelf met VWS of een van de partners in gesprek over hoe we kunnen samenwerken aan databeschikbaarheid? Heeft u bijvoorbeeld vragen over beleid, (kwaliteits)standaarden, normen, de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en infrastructuur? Kom dan naar het paviljoen nabij het hoofdpodium. Onder het genot van een heerlijke baristakoffie beantwoorden VWS en de partners al uw vragen.

Zorg & ict 2024: fit for the future

Zorg & ict is een jaarlijks health-tech-event in Jaarbeurs Utrecht. Dagelijks komen hier rond de 3.000 bezoekers uit bijna alle zorgsegmenten bijeen om kennis te delen en nieuwe trends en ontwikkelingen te zien. CIO’s, CMIO’s, CNIO’s, informatici, IT-managers, programmamanagers en professionals uit de hele breedte van het zorgveld ontmoeten elkaar.

Ook de beurs bezoeken? Schrijf je hier in.