Denk mee over de Nationale Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel

Van 22 januari tot en met 14 februari kunnen externe stakeholders deelnemen aan de openbare consultatie op de Nationale Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel. Dus wil jij als professional in het zorgveld inhoudelijk meedenken over wat er moet gebeuren om tot een goed gezondheidsinformatiestelsel te komen? Dan is dit je kans.

Op de pagina NVS-consultatie vind je meer informatie over de consultatie en een link naar de online omgeving waar je je mening kunt geven. Wacht niet te lang, want de omgeving sluit na 14 februari.

Waarom deze strategie?

De zorg staat steeds meer onder druk. Digitalisering, het bieden van passende hybride zorg en de inzet op preventie dragen bij om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Een voorwaarde hiervoor is een efficiƫnt en goed functionerend gezondheidsinformatiestelsel. Een van de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord (IZA) is dan ook om te komen tot een Nationale Visie en Strategie op het gezondheidsinformatiestelsel (NVS).

Als onderdeel van de NVS bood minister Kuipers in april 2023 de Nationale Visie op het gezondheidsinformatiestelsel aan de Tweede Kamer aan. De visie omvat de uitwerking van het toekomstbeeld voor het gezondheidsinformatiestelsel in Nederland tot 2035. De strategie is de uitwerking van de weg daarnaartoe en beschrijft wat we willen bereiken, aan de hand van doelstellingen en actiepunten.