Mandy Vrugteveen: ‘School verpleegkundigen bij in dataregistratie’

“Ga voor eenheid van taal. Dat geeft een enorme boost in het verhogen van de kwaliteit van patiëntenzorg.” Dat zegt Mandy Vrugteveen, verpleegkundige op de afdeling neonatologie en Chief Nursing Information Officer (CNIO) bij het Maasstad Ziekenhuis.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van Santeon, een samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen. Het is een opleidingsziekenhuis met 600 bedden in Rotterdam-Zuid.

“We verzamelen allerlei gegevens over bijvoorbeeld iemands voeding, gezondheid, leefregels, sociaal netwerk, hoe iemand met medicatie omgaat en of er thuiszorg wordt gegeven. We zouden dit idealiter één keer moeten vastleggen om dit vervolgens te kunnen hergebruiken. Patiënten zeggen vaak: dat heb ik al drie keer verteld. Daar ligt een grote uitdaging op dit moment.”

Lees hier het interview met Mandy Vrugteveen