Ernst Klunder: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’

"We hebben meer richting, kaders, uniformiteit en standaardisatie nodig als het gaat om informatie-uitwisseling.” Dat zegt Ernst Klunder, bestuurder bij ’s Heeren Loo, en tevens bestuurslid van de brancheorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Vergroot afbeelding
Ernst Klunder

’s Heeren Loo is een landelijke organisatie voor gehandicaptenzorg met vestigingen door heel Nederland. Er werken 17 duizend medewerkers die zich iedere dag inzetten om mensen met een beperking een goed leven te bezorgen. Ernst is ook bestuurslid van de VGN die 180 lidinstellingen vertegenwoordigt.

“We gebruiken in onze branche allemaal verschillende systemen”, vertelt Ernst. "De uitwisseling van informatie gaat via een lappendeken aan oplossingen, waardoor dit moeilijk is." Hij pleit voor meer communicatie over de Nationale Visie en Strategie op het gezondheidsinformatiestelsel.

Lees het interview met Ernst Klunder