Samenwerken aan databeschikbaarheid: VWS praat u bij op de Zorg & ICT-beurs

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) staat op 13, 14, en 15 juni op de Zorg & ICT-beurs. Samen met partners Nictiz, VZVZ, Stichting MedMij, NEN en Zorginstituut Nederland heeft VWS een paviljoen, houdt meer dan 20 workshops en op de openingsdag de talkshow Databeschikbaarheid. Minister voor Langdurige Zorg Conny Helder en Iman Merison, plaatsvervangend directeur Directie Informatiebeleid, geven een keynote. Alle reden dus om u te registreren voor dit event.

De Zorg & ICT-beurs is een jaarlijks health tech event in de jaarbeurs in Utrecht. Dagelijks worden rond de 3000 bezoekers verwacht uit praktisch alle zorgsegmenten. Deze zijn onder anderen directeuren, CIO’s, CMIO’s, CNIO’s, informatici, IT-managers, programmamanagers en zorgprofessionals. De beursdagen zijn opgedeeld in drie hoofdthema’s: Databeschikbaarheid, Artificial Intelligence en op dag drie Health IoT.

Keynotes

Conny Helder is een van de topsprekers op het event. Zij opent de themadag van de beurs over Artificial Intelligence in de zorg.

Iman Merison houdt op de openingsdag met thema Databeschikbaarheid een keynote. Centraal hierin staat de nieuwe Nationale Visie en Strategie die minister Ernst Kuiper van VWS onlangs naar de Kamer heeft gestuurd. Hierin komen alle relevante thema’s rondom gegevensuitwisseling in de zorg naar voren: de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), het integraal zorgakkoord, de European Health Data Space (EHDS) en het landelijk dekkend netwerk van infrastructuren.

Talkshow

Deze thema’s worden in de openingsmiddag op de mainstage voor u samengevat door beleidsmedewerkers van VWS. Laura M’Rabet, MT-lid van de Epilepsiefonds, belicht vervolgens het patiëntenperspectief van waarom het zo belangrijk is dat gegevensuitwisseling in de zorg goed wordt geregeld.

Aansluitend leidt Sylvia Veereschild, specialist digitale gegevensuitwisseling gezondheidszorg, de talkshow Databeschikbaarheid: en hoe dan? Hier praten deskundigen over de zorg van morgen. Ook zijn er vier 'hot seats' voor mensen die aan tafel een vraag of stelling willen bespreken.

Paviljoen

Samen met partners Nictiz, VZVZ, Stichting MedMij, NEN en Zorginstituut Nederland heeft VWS een paviljoen in de buurt van de mainstage. Medewerkers van deze organisaties praten graag met u over hoe we samen kunnen werken aan databeschikbaarheid. Denk hierbij aan beleid, (kwaliteits)standaarden, normen, de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en infrastructuur.

Sessies

Deze partners van het paviljoen houden samen negen kennissessies en vijftien Health Tech Casestudies. Die sessies gaan bijvoorbeeld over de Nationale Visie en Strategie, databeschikbaarheid, de Wegiz, EHDS, het netwerkmodel in de informatiestandaard Wet langdurige zorg (Wlz), NEN-normen, digitale toegang en de PGO.

Meer informatie over het event vindt u op  de website van Zorg & ICT 2023. Registreren voor Zorg & ICT 2023 is gratis en kan via deze registratielink.