Digitale transformatie is chefsache: 8 tips voor zorgbestuurders

“We moeten van doing digital naar being digital”, zegt Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire in een gesprek met Leonique Niessen, directeur-bestuurder van Nictiz. Niessen en Van Rixtel zijn het eens dat digitaal chefsache is. Wat is nodig om de digitale transformatie in de zorg te laten slagen?

Digitale transformatie is een no-brainer, menen beiden. Niessen: “Wat we overal digitaal kunnen doen, dat moet toch ook in de zorg kunnen?” Van Rixtel: "Digitale transformatie in de zorg is een logisch antwoord op drie feiten: de zorgvraag gaat stijgen, de arbeidsmarkt gaat dalen en de bekostiging knelt. De digitale wereld geeft antwoorden om deze feiten anders te verbinden waardoor er meer mogelijkheden zijn voor de zorg.”

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Morgens

De dialoog kun je beluisteren bij Skipr en maakt deel uit van de serie 'Morgens tweegesprekken'. Uit het gesprek zijn 8 tips te destilleren voor zorgbestuurders. Die kun je lezen op de website van het Informatieberaad Zorg.