Zes Zwolse zorgorganisaties aan de slag met gegevensuitwisseling

Met de eOverdracht wordt de uitwisseling van patiëntgegevens gestandaardiseerd. Het moet de zorg veiliger maken doordat er minder ruimte is voor verschillende interpretaties van zorgverleners. Een pgo moet het makkelijker maken voor patiënten om hun eigen gegevens in te zien en toegankelijk te maken voor verschillende behandelaren.

Nederlandse standaard

De samenwerkende partijen – Buurtzorg, Icare, IJsselheem, Isala, PGVZ en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht – hebben voor het project een subsidie ontvangen. De subsidie is afkomstig van de regeling InZicht uit het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Bert de Jong

Subsidie

Al voor de zomer hadden de partijen subsidie aangevraagd voor de 'InZicht -modules’ pgo en eOverdracht. Daarnaast gaan Icare, IJsselheem, PGVZ en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht aan de slag met het ontsluiten van cliëntgegevens naar pgo’s. Met de subsidie hebben de organisaties tot en met 31 december 2022 de tijd om eOverdracht volgens de Nederlandse standaard te realiseren.

Samenwerkingsverband

De zes organisaties maken deel uit van het Informatieberaad Zorg Groot-Zwolle (IBGZ), een samenwerkingsverband van elf vvt-organisaties, Isala, openbare apothekers, huisartsen en revalidatiecentrum Vogellanden.

Bron: Skipr