Consultatie

Denk mee over de Nationale Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel

We willen graag van je weten wat er volgens jou moet gebeuren om tot een goed gezondheidsinformatiestelsel te komen. Via deze link kom je in de online consultatieomgeving (Confluence) waar je je mening kunt geven over de 0.6 conceptversie van de strategie.

We vragen je wel om bij het doorgeven van je feedback rekening te houden met het volgende.

Geef je input vóór 15 februari

De online consultatie loopt van 22 januari tot en met 14 februari. Daarna wordt de online consultatieomgeving gesloten en kun je dus niet meer reageren.

Wat we van je willen weten

We zijn benieuwd naar je inhoudelijke feedback. We vragen je dan ook om niet in te gaan op woordkeuzes en zinsstructuren. Dit zijn redactionele keuzes.

Bedenk bij het doornemen van het document:

 • Kan ik me vinden in wat er inhoudelijk staat?
 • Welke concrete inhoudelijke aanvullingen wil ik meegeven aan het NVS-schrijfteam?
 • Zie ik de doelstellingen en actiepunten in hoofdstuk 4 als haalbaar? (Graag alleen een opmerking plaatsen als je hierbij je bedenkingen hebt en dan ook aangeven hoe het volgens jou anders moet.)

Hoe we de input graag van je krijgen

 •  Je geeft je mening door opmerkingen in het document te plaatsen.

  Wil je reageren op een gedeelte van de tekst? Selecteer dan dat stuk tekst en klik op commentaar. Dan opent een veld waar je je opmerking kunt plaatsen. Heb je een opmerking over bijvoorbeeld een heel hoofdstuk of een hele doelstelling? Selecteer dan de titel en plaats daar op dezelfde manier je opmerking bij.
   
 • De consultatie gebeurt open en transparant. Voor andere respondenten en de schrijversgroep is het namelijk nuttig om te weten wie welke opmerking maakt. We vragen je daarom om bij elke opmerking je voor- en achternaam en e-mailadres te vermelden. Zo kan de schrijversgroep contact met je opnemen als er vragen zijn over je opmerking.

  Je naam wordt niet automatisch gegenereerd als je een opmerking maakt, dus je moet deze steeds zelf toevoegen. Anonieme feedback wordt verwijderd en niet meegenomen in de verwerking.
   
 • Eén van de NVS-fundamenten is vertrouwen. Dat betekent ook dat we ervan uitgaan dat iedereen bij de consultatie correct handelt en eerlijk feedback geeft vanuit zijn eigen naam en organisatie.
   
 • Voor de hygiëne en overzichtelijkheid van het document vragen we je opmerkingen van anderen niet te herhalen. Ben je het met de opmerking van iemand anders eens? Dan kun je die opmerking liken.