Tweede Kamer stemt morgen over Wegiz

De Tweede Kamer stemt morgen, dinsdag 27 september 2022, over het wetsvoorstel voor de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), dat samen met het zorgveld tot stand is gekomen. Het doel van de Wegiz is het verbeteren van de informatievoorziening over patiënten tussen zorginstellingen. Andere voordelen zijn: minder administratieve lasten voor zorgverleners, minder vermijdbare fouten in de zorg, meer snelheid, minder dubbele intakes en meer tijd voor de patiënt.

Vergroot afbeelding Hamer
Beeld: ©Rijksoverheid

Stemming online volgen

De stemming is een belangrijke stap in de richting van digitalisering van de zorg in Nederland. Volg de stemming morgen live rond 15.00 uur na het vragenuur.

Laatste Kamerbrief Wegiz

Kamerleden hebben vandaag de reactie van minister Ernst Kuipers op de amendementen ontvangen