19 juli Webinar: wat wilt u weten over EHDS?

EHDS staat voor European Health Data Space. Wat is dit Europese plan voor betere gegevensuitwisseling in de zorg in Europa precies? Waar gaat het over? En hoe kunt u meepraten over EHDS? Op deze en andere vragen geeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op 19 juli antwoord in een live webinar. Wat wilt u weten?

Mis het niet. Dit is een informatieve webinar waarin experts vertellen wat de EHDS is, hoe het proces van de EHDS verloopt en waarover, en hoe u kan meedenken over wat de EHDS voor Nederland en voor u betekent.

Sprekers

De live webinar is op dinsdagochtend 19 juli vanaf 09.30 uur. Abigail Norville, de plaatsvervangend secretaris-generaal van VWS begint met een korte introductie. Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid en Chief Information Officer van VWS is uw host. Hugo van Haastert heeft als gedetacheerde nationaal expert bij de Europese Commissie in Brussel meegeschreven aan het EHDS-voorstel en praat u graag bij over wat de Europese Commissie met het EHDS voorstel wil bereiken.

EHDS-expert Roger Lim, senior beleidsmedewerker internationale gegevensuitwisseling van het VWS-ministerie neemt u mee in het proces van onderhandelingen tussen Brussel en Den Haag. Wanneer kunt u wat verwachten? Andere experts leggen de belangrijkste hoofstukken uit van het commissievoorstel:  databeschikbaarheid voor betere zorg over de grens, hergebruik van zorgdata voor onderzoek, innovatie en beleid en regulering van de Europese markt voor zorg-ICT diensten. Verder gaat Mark de Lange, projectleider binnen team Wegiz in op de overeenkomsten en verschillen met de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Ten slotte nodigt Karin Oost, senior communicatieadviseur bij VWS, u uit over hoe u kunt meepraten over de impact van EHDS.

Wat is uw vraag?

Voorafgaand aan de webinar verzamelt VWS graag vragen uit het veld. Van de binnengekomen vragen selecteren we er zes die tijdens het webinar worden beantwoord. De overige vragen worden via deze website en/of de Zorgbrede community beantwoord. 

Aanmelden en uw vraag doorgeven kan via dit formulier. Uit de ingezonden vragen kiest de moderator de vragen die worden beantwoord.