Podcast met Ruud Lucas en Olaf Wilders: wettelijke verplichting helpt de zorg verder

Zorgverleners die meer tijd kwijt zijn aan administratie dan ze aan hun patiënten besteden. Fouten en zelfs ziekenhuisopnames die achteraf vermijdbaar blijken. Stuk voor stuk pijnpunten in de zorg die met behulp van elektronische gegevensuitwisseling kunnen worden teruggedrongen.

Dat helpt de zorg te verbeteren en is daarmee een investering die zichzelf terugbetaalt. Daarom is het een goede zaak dat de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) van kracht wordt.

Over de podcast

Olaf Wilders en Ruud Lucas vertellen hun ervaringen in een podcast van 35 minuten en een blog. Olaf was tot 1 januari 2022 directeur van het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg van het ministerie van VWS. Ruud is projectleider Wegiz bij Nictiz. Sabine Uitslag, directeur bij Werkplezier in de Zorg, leidt het gesprek.

Inhoud blog

In het blog lees je:

  • wat de Wegiz wel en niet doet;
  • wat de Wegiz vraagt van VWS;
  • wat de Wegiz betekent voor zorgaanbieders en leveranciers;
  • wat er nodig is om Wegiz te laten slagen.

Reageren

Wil je meepraten? Dat kan via LinkedIn.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Nictiz

NicTALK van Nictiz

Voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale gegevensuitwisseling in de zorg brengt Nictiz  onder de noemer ‘NicTALK’ een reeks blogs en podcasts uit. Inmiddels zijn negen podcasts verschenen, elk in combinatie met een blog van de sprekers.

De centrale vraag in elke editie: ‘wat is er nodig voor goede digitale informatie-uitwisseling in de zorg?’. Met de reeks blogs en podcasts wil Nictiz nieuwe informatie en inzichten geven, en het gesprek aangaan met andere partijen om samen met hen de digitale informatie-uitwisseling in de zorg te versnellen.

Meer blogs en podcasts

Over NicTALK lees je meer op de website van Nictiz. Daar vind je ook de tot dusver verschenen blogs en podcasts. Elke twee weken wordt de pagina aangevuld. De podcasts beluister je via Spotify, Apple iTunes, Pocket Casts en Google Podcasts.