Stakeholdersessie EHDS: EPD-systemen en wellnessapps

Op donderdag 24 november houdt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een stakeholdersessie over de EHDS. Deze sessie gaat over de Nederlandse positiebepaling over het tweede deel van het voorstel voor de Europese Ruimte voor gezondheidsgegevens (EHDS). Dus over EPD systemen en wellnessapps. U kunt meedenken over dit voorstel. Hoe? Lees verder.

Hoofdstuk III,  “EPD systemen en wellnessapps” uit het EHDS-voorstel wordt begin 2023 in de Europese Raadswerkgroep in Brussel besproken. VWS vertegenwoordigt het Nederlands belang in deze onderhandelingen.

VWS werkt nu aan de positiebepaling voor Nederland. Om de Nederlandse inbreng zo sterk mogelijk te maken, laat het ministerie zich graag inspireren. Op donderdag 24 november 2022 is er daarom een stakeholdersessie georganiseerd. Leden van de EHDS community kunnen ook hieraan meedoen. Lid worden van deze community kan via het aanmeldformulier op de Zorgbrede community.

Leden van de EHDS-community kunnen op twee manier meepraten over dit van het EHDS voorstel.

  1. Vragen stellen, mening uiten in het forum over het hoofdstuk EPD-systemen in welnessapps
  2. Aanmelden voor deelname voor de stakeholdersessie op 24 november

Aanmelden

Wie fysiek aanwezig wil zijn, vult eenvoudig het aanmeldingsformulier in met daarin een motivatie over waarom en hoe u wilt bijdragen aan de discussie over dit hoofdstuk. De beschikbare plaatsen worden vergeven op basis van een paar selectiecriteria:

  • Lidmaatschap van de EHDS-community
  • De motivatie
  • De tijd: aanmeldingen moeten voor vrijdag 17 november 12 uur binnen zijn

Deze stakeholderssessie op donderdag 24 november is bij het Ministerie van VWS van 14.00 uur en 17.00 uur.

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Voor vragen over de sessie kunt u terecht bij di-ehds@minvws.nl

Vergroot afbeelding Hardlopers in het park
Beeld: ©Rijksoverheid