Gebruikersverenigingen van Epic, Chipsoft en de zorgkoepels op werkbezoek bij VWS

Een kijkje in de keuken van VWS én elkaar beter leren kennen: dat waren de belangrijkste redenen voor het werkbezoek van gebruikersverenigingen Epic en  Chipsoft en de zorgkoepels aan het ministerie op 13 juni. De ontmoeting werd georganiseerd door het team Leveranciersmanagement van de directie Informatiebeleid/CIO van VWS.

Levendige gesprekken

Na een introductie over de rol van leveranciersmanagement binnen VWS én het actieplan zorg-ICT-markt gingen de ruim 25 deelnemers met elkaar en met VWS in gesprek over de uitdagingen waarmee de zorg-ICT-markt te maken heeft, hoe we de vraagarticulatie kunnen regelen en wat we kunnen doen om de samenwerking te optimaliseren.

Na deze interessante interactieve discussie praatte VWS de deelnemers bij op drie, voor alle aanwezigen, belangrijke onderwerpen: Generieke functies, Eenheid van Taal en de European Health Data Space. De discussie werd daarna nog voortgezet tijdens een afsluitende lunch.

Hanna Berretz, senior beleidsmedewerker zorg-ICT-markt: “Het was heel waardevol om, in deze informele setting, met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan. Dit smaakt naar meer. Er komt dus zeker een vervolg!”

Heb je een vraag over Leveranciersmanagement bij VWS? Stuur dan een mail naar zorg-ict-leveranciers@minvws.nl