Kijk de technische briefing Eerste Kamer Wegiz online terug

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaven gisteren een eerste toelichting aan de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz).

Deze technische briefing werd gegeven door de Directie Informatiebeleid, onder leiding van directeur en CIO Bianca Rouwenhorst en wetgevingsjurist Esther Spaans. Na de uitleg kregen Kamerleden de gelegenheid politiek neutrale vragen te stellen, zoals bijvoorbeeld over de keuze voor bepaalde gegevensuitwisselingen op de Meerjarenagenda en de beveiliging van data.

De volgende stap in het politieke proces is het beantwoorden van schriftelijke vragen van de Kamerleden, waarna de inhoudelijke behandeling van het wetsvoorstel naar verwachting begin 2023 gaat plaatsvinden.

Wil je de technische briefing terugkijken? Bekijk de video op de website van de Eerste Kamer.