10 november: Publiek Houderschap Informatiestandaarden

Op 10 november 2022 houdt de Directie Informatiebeleid van VWS de tweede Houderschapsdag 'Publiek Houderschap Informatiestandaarden'.

Voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg is het gebruik van informatiestandaarden cruciaal. Die standaarden moeten in samenhang beheerd en doorontwikkeld worden. Dat is nu nog niet goed geregeld.

VWS is daarom het programma Publiek Houderschap van Informatiestandaarden (PHI) gestart. Tot naar verwachting 2025 doet dit programma de tijdelijke regie-organisatie die moet zorgen voor het inrichten van de governance voor de doorontwikkeling van informatiestandaarden (NEN7522).

Het programma wil in samenwerking met het veld knelpunten identificeren en werken aan criteria voor de doorontwikkeling van informatiestandaarden. Hiervoor zijn drie sub-tafels opgericht waar vertegenwoordigers van veldpartijen aan deel kunnen nemen. Deze tafels zijn:

  • De PGO-standaarden (MedMij)
  •  Eenheid van Taal
  •  Zorginformatiebouwstenen (Zibs)

Op de tweede Publiek Houderschapdag Informatiestandaarden vertellen we over de stand van zaken van het programma en van deze tafels.

Datum: donderdag 10 november 2022, van 13.00 uur – 17.00 uur.

Locatie: Apollozaal in de Resident, Parnassusplein 5. Melden bij de receptie op vertoon van legititmatiebewijs. Inschrijven vóór 5 november via di-dienstpostbusPH@minvws.nl.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen en denken!