Elektronische verpleegkundige overdracht krijgt impuls met nieuwe website

Voor iedereen die aan de slag gaat of wil gaan met elektronische verpleegkundige overdracht (eOverdracht) is er nu de website samenwerkenaaneoverdracht.nl. Of je nu zorgprofessional, ICT-professional, projectleider of bestuurder bent, hier vind je op één plek informatie, praktische tools en stappenplannen en inspirerende verhalen van organisaties die al bezig zijn met de implementatie van eOverdracht.

Vergroot afbeelding Website samenwerkenaaneoverdracht.nl
Beeld: ©V&VN

eOverdracht: goede gegevens voor goede zorg

Samenwerkenaaneoverdracht.nl is een samenwerking tussen V&VN, Zorgthuisnl, ActiZ en VGN. De website ondersteunt iedereen bij een zorgbrede implementatie van de eOverdracht.

Goede gegevens zijn de basis voor goede zorg. Altijd tijdig kunnen beschikken over de juiste informatie in het hele zorgproces - zonder overtypen - bespaart tijd en voorkomt fouten. De eOverdracht (een verzameling afspraken over de inhoud en techniek van de digitale verpleegkundige overdracht tussen zorginstellingen) maakt het mogelijk om gegevens van cliënten en patiënten eenduidig vast te leggen. Met een paar klikken kan deze worden uitgewisseld met zorgprofessionals in de hele zorgketen. Zo blijft er meer tijd over voor cliënten en krijgen zij de aandacht en de zorg die ze nodig hebben. De komende jaren wordt de eOverdracht stap voor stap in alle bestaande EPD- en ECD-systemen ingebouwd. Ga jij ook aan de slag met de eOverdracht? Zo werken we samen aan goede gegevens voor goede zorg.