Nieuwsbrief Gegevensuitwisseling #19 is verschenen

De regering ontving in juni meer dan 350 Kamervragen over het wetsvoorstel Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg, die het programmateam momenteel aan het beantwoorden is. Meer daarover leest u in dit nieuwsbericht van vorige maand. De nieuwsbrief van juli staat op deze pagina.

De volgende stap is nu inzending van de nota naar aanleiding van het verslag waarmee de regering de vragen van de Kamerleden beantwoordt. Met dit verslag sturen we ook de geactualiseerde Meerjarenagenda Wegiz mee.

De voorlopige planning is nu dat we de stukken na de zomer naar de Kamer zenden. Op verzoek van de Tweede Kamer kan er een technische briefing over de Wegiz komen. De Kamer nodigt dan onder anderen VWS-medewerkers uit om toelichting te geven over de technische aspecten van de wet en aanpalend beleid, en Kamerleden kunnen vragen stellen.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 15 september. Hebt u tips en suggesties voor de nieuwsbrief? Een prangende vraag of opmerking? Laat het weten via gegevensuitwisseling@minvws.nl.