Zeer positieve beoordeling Routeringsvoorziening TVS

De nieuwe versie van ToegangVerleningService (TVS), de routeringsdienst die geschikt is gemaakt voor de zorgsector, is onlangs op kwaliteit beoordeeld door een onafhankelijke externe partij. Het onderzoek is ook in 2018 uitgevoerd. De onderzoeker geeft aan dat alle aandachtspunten uit het rapport van 2018 in de nieuwe versie van TVS zijn verwerkt.

Onderhoudbaarheid, performance, implementatie en security

De onderhoudbaarheid van TVS is boven marktgemiddeld, de performance is vanuit het ontwerp en de implementatie goed voorspelbaar en de security is goed onder controle. Daarnaast is TVS goed overdraagbaar. Dit is mede mogelijk gemaakt doordat DICTU een structurele transitie heeft gemaakt naar een moderne en volwassen ontwikkelaanpak.

Programma ‘Digitale Toegang in de zorg’ ziet dit als een bevestiging dat DICTU met de TVS iets moois heeft neergezet waar de zorgsector veel profijt van zal hebben.