18 november 2020: Veilige digitale toegang in de zorg tijdens Mobile Healthcare

Op woensdag 18 november 2020 is de 9e editie van het grootste Digitale Health Event van Nederland; Mobile Healtcare. Diverse sprekers vertellen over het opschalen naar regionale samenwerkingsverbanden voor gegevensuitwisseling binnen de zorg. Ook veilige digitale toegang komt aan bod.

Tijdens het (online) congres Mobile Healthcare staat de zorgtransformatie naar elektronische gegevensuitwisseling binnen de zorg, en de technologie die hiervoor nodig is, centraal. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, opent samen met de Coöperatie Slimmer Leven om 9:00 uur het congres. Lea Bouwmeester is dagvoorzitter.

Sessie Veilige digitale toegang in de zorg

Aan de inlogmiddelen die zorgaanbieders gebruiken om toegang te bieden tot digitale diensten worden hogere eisen gesteld. Van 16:00 – 16:15 uur is de sessie ‘Veilige digitale toegang in de zorg: zo ben je er technisch klaar voor!’

Bob van Os, programmamanager eID in de zorg bij Nictiz en Marcel Kropmans, manager van het programma ‘Digitale Toegang in de zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaan in gesprek met voorzitster Lea Bouwmeester over de technische aanpassingen en de routeringsvoorziening.

Inpirerende sprekers

Daniel Kraft, Nico van Meeteren, Jan Rotmans en vele andere sprekers kunt u online ontmoeten. Gedurende de hele dag worden en inspirerende keynotes en livestreams gepresenteerd, met onderwerpen als:

  • Digitale zorg als het nieuwe normaal.
  • Data-driven Healtcare en gebruik van AI.
  • Preventie: Van gezond maken naar gezond houden.
  • Technologische hulpmiddelen voor beter zorg.
  • De gezondheidsverschillen verkleinen.

Het plenaire programma is via de livestream beschikbaar en de verschillende sessies vinden in virtuele classrooms plaats. Deelname is kosteloos.