23 november Digitale Toegang in de Zorg - Veilig inloggen, fijn IDee

Let op: dit agenda item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online evenement

Speciaal voor zorgaanbieders en ICT-leveranciers is er op 23 november een online evenement over digitale toegang.

Iedereen die binnen het zorgveld beleidsmatig of in de uitvoering werkzaam is bij een zorginstelling, leverancier of samenwerkingsorganisatie is welkom. Wij nodigen je daarom ook van harte uit om hieraan deel te nemen!

Een video-afspraak met een arts, een horloge dat de hartslag bijhoudt, digitale portalen waarop patiënten hun gezondheidsdossier kunnen raadplegen; het zijn vormen van e-health die steeds vaker worden gebruikt.

Nu we ook in de zorg steeds meer online doen, wisselen we ook steeds meer informatie digitaal uit. Vaak gaat het om persoonlijke, privacygevoelige gegevens. Veiligheid staat voorop. Nu, en in de toekomst.

Maar hoe zorg je ervoor dat patiënten op een veilige manier toegang hebben tot uw digitale zorg?

Op 23 november staat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met Nictiz stil bij Digitale Toegang in de Zorg. Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag gaan diverse vertegenwoordigers uit het zorgveld hierover in gesprek. Daarbij ligt de focus in deze editie op veilig inloggen bij patiëntomgevingen.

In een gevarieerd programma staan we stil bij vragen als:

  • Waarom is veilig inloggen zo belangrijk?
  • Welke eisen worden daaraan gesteld en hoe kan ik daaraan voldoen?
  • Welke ontwikkelingen voorzien we op dit gebied?

Interactieve break-outsessies

VWS en Nictiz ondersteunen het zorgveld om de stap naar veilige digitale toegang te zetten. In een aantal interactieve break-outsessies bieden we daarom ook praktische informatie over verschillende onderwerpen, zoals:

  • Wet digitale overheid: wat zegt deze wet over veilig inloggen en wat betekent dat voor u?
  • ToegangVerleningService (TVS): wat is het, waarom is het handig en hoe kun je er gebruik van maken?
  • Machtigingsvoorziening: achtergrondinformatie over een functionaliteit voor situaties waarin patiënten hun online zaken in de zorg niet zelf kunnen of willen regelen.
  • Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s): Ook hier worden eisen gesteld aan het inloggen. Hoe en wat precies leggen we dan uit.

Wilt u alles weten over veilige authenticatie en identificatie voor uw patiënten? Wat het is, hoe u dat efficiënt implementeert en welke ondersteuning VWS en Nictiz hierbij bieden? Markeer dan 23 november in uw agenda, dan bent u in één dag helemaal op de hoogte!